Søndag d. 5. februar kl. 15.00
Skive Musikskole, Asylgade 5, Klassisk Sal
Entré: 150kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)

Julia Tabakova, klaver

Julia Tabakova er født i Ukraine og uddannet på Kyiv Musikacademi (Tjajkovskij-akademiet i Kiev). Hun har spillet klaver siden hun var 6 år gammel. Da hun var færdig med konservatorieuddannelsen i Ukraine, tog hun til Danmark for at fortsætte sine studier som pianist og organist. Det blev Aarhus og solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra Julia debuterede i 2008. Hun er i dag tilknyttet Den Jyske Opera som repetitør og spiller i øvrigt meget kammermusik og solokoncerter. Hun er desuden ansat som organist ved Haderslev Domkirke.

Julia Tabakova er født og opvokset i Chernigev i det nordlige Ukraine. Hun er ud af en musikerfamilie, hvor moren er klaverlærer. Lige fra sit sjette år har hun fulgt det ukrainske musikundervisningssystem, som hun har gennemgået helt til sin debut fra det nationale konservatorium i Kyiv i 2004. Siden har hun studeret på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus hos Anne Øland, hvorfra hun afsluttede som kandidat i 2006, og efterfølgende debuterede som solist i 2008.
Hun har spillet adskillige koncerter rundt om i Europa, blandt andet i Ukraine, Rusland, Grækenland, Bulgarien, Italien, Østrig, Tjekkiet og Danmark. Desuden har hun arbejdet en del som akkompagnatør, både for mange unge solister i Danmark, men også ved Den Jyske Opera. Ud over sit klaverspil spiller hun også orgel og bruger meget tid på undervisning.
Hendes teknisk stærke spil, og samtidigt meget sympatiske fremtræden og udtryk, har det med at vinde publikums hjerter, som for eksempel ved Nordisk Pianistkonkurrence i Nyborg, 2007, hvor hun løb med publikumsprisen.