Søndag d. 21. november kl. 15.00
Skive Musikskole, Asylgade 5, Klassisk Sal
Entré: 150kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)

Søren-Filip Brix Hansen, klarinet
Marie Louise Broholt Jensen, bratsch
Charlotte Thaning, klaver

Tre prominente danske musikere har dannet et nyt ensemble i dansk kammermusikliv: “Keglebanetrioen”. De har taget navn efter det berømte værk for trioens besætning – og vel et af de mest populære kammermusikværker nogensinde – Mozarts Keglebanetrio.
Trioer for klarinet, bratsch og klaver er der ikke mange af, men der findes et lille og eksklusivt repetoire for denne type ensemble, som de har specialiseret sig i. De vigtigste ud over Mozarts mesterværk er Schumanns “Märchenerzählungen” og Max Bruchs “Acht Stücke”. I begyndelsen af 2020 var trioen på turné i USA og fik ved den lejlighed komponeret et nyt værk til sig af Anders Koppel. Dette nye stykke musik er et mesterværk, der også blev så stor en publikumssucces, at Koppel har valgt at udvide den med et par satser. Den optræder derfor i dette program sammen med de tre klassikere. Ud over Anders Koppel, har også den amerikanske komponist Edward Smaldone skrevet et værk til trioen.
Trioens tre medlemmer er alle kendt fra kammermusiksammenhænge: Klarinettisten Søren-Filip Brix Hansen fra blæserkvintetten Opus Zoo, bratschisten Marie Louise Broholt Jensen fra Nightingale Strygekvartet og pianisten Charlotte Thaning fra Eskær Trioen.

Søren-Filip Brix Hansen begyndte at spille som 9-årig i Tivoligarden og har en MGK studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium. Han er uddannet på DKDM hos John Kruse, og debuterede fra solistklassen i 2016. Han har været på udveksling på Aaron Copland School of Music, New York hos klarinettisten Charles Neidich.
Han blev i december 2016 fastansat i Den Kgl. Livgardes Musikkorps, og har derudover haft kontrakt i Storstrøms Kammerensemble, og assisteret i samtlige landsdelsorkestre samt DRSO, Kapellet og Helsingborg Symfoniorkester. Han har siden 2011 været lærer i Tivoligarden samt på MGK.

Marie Louise Broholt Jensen er født i 1986 og begyndte at spille violin som 7-årig. Da hun var 17 år, skiftede hun til bratsch. Hun er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun studerer i solistklassen hos Lars Anders Tomter og Tim Frederiksen. I 2009 og 2011 studerede hun desuden på Shanghai Conservatory of Music i Kina hos prof. Jensen Horn-Sin LAM. Hun debuterede i solistklassen i 2014.
Siden 2007 har hun spillet i strygekvartetten Nightingale String Quartet, med hvem hun har modtaget priser og anerkendelser i ind- og udland. Kvartetten har i samarbejde med pladeselskabet DACAPO udgivet to indspilninger af Rued Langgaards værker for strygekvartet, som modtog P2-prisen for ”årets bedste cd” og nominering til ”Chamber CD of 2012” i BBC Music Magazine. I november 2012 begyndte hun sin prøvetid i Copenhagen Phil, hvor hun nu er fastansat.

Charlotte Thaning (født 1971) er klassisk pianist og uddannet fra Det fynske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Rosalind Bevan og Amalie Malling. Hun har en udbredt koncertvirksomhed, først og fremmest som kammermusiker og akkompagnetør, hvor hun er aktiv i mange sammenhænge. Hun er blandt andet ansat som akkompagnetør på Det kgl danske Musikkonservatorium, hun har i en årrække været fast pianist på den internationale Carl Nielsen Konkurrence, og hun samarbejder med mange fremtrædende danske musikere. Allerede i 1994 dannede hun klavertrioen Eskær Trioen sammen med violinisten Julie Eskær og cellisten Emilie Eskær.
Trioen vandt i 1996 P2 Musiks Kammermusikkonkurrence og har siden haft en omfattende karriere med koncerter overalt i Danmark og i en lang række europæiske lande samt USA og Japan. Trioen har modtaget talrige priser og legater, blandt de vigtigste kan nævnes Van Hauens Legat og Spies Musikpris. Den har indspillet en række prisbelønnede CDer, således blev den første CD udnævnt til månedens CD i det internationale musikmagasin “The Strad”, og i 2005 blev Eskær Trioen tildelt en grammy både for “Årets danske udgivelse” og “Årets Kammermusikindspilning”. Trioen har i 2011 udgivet samtlige Brahms klavertrioer på det betydelige tyske forlag CPO. Hun har samarbejdet med en lang række sangere. I 2004 udgjorde hun hele orkestret i Rialtoteatrets opsætning af Mozarts “Figaros bryllup” og i 2006 i “Don Giovanni” samme sted.