Søndag d. 1. november kl. 15.00
Skive Musikskole, Asylgade 5, Klassisk Sal
Entré: 150kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)

Kristian Riisager, klaver

Vi kan glæde os til et gensyn med Kristian Riisager (f. 1996), som gav en koncert hos os i Skive i 2016. Han startede med at spille klaver som syv-årig. Hans musikopdragelse begyndte på Favrskov Musikskole og fortsatte senere ved klaver pædagog Martin Lysholm Jepsen ved Klaverskolen Gradus i Århus. I februar 2020 dimitterede han som Bachelor fra Hochschule für Musik “Hanns Eisler” Berlin, hvor han siden 2015 har studeret ved prof. Birgitta Wollenweber og prof. Eldar Nebolsin.

Til efteråret 2020 starter han på Masteruddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Prof. Jens Elvekjær, som vi kender fra hans koncert hos os med Trio con Brio.
Allerede som 9-årig deltog Kristian i sin første klaverkonkurrence for unge og har siden da opnået toppriser ved konkurrencer som Unge spiller Klassisk i Århus, Music Without Limits i Litauen, Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence og ved den nationale Steinway Festival.

Kristian Riisager blev desuden udtaget som eneste skandinaviske deltager til de to internationale topkonkurrencer Aarhus International Piano Competition og Astana Piano Passion i Kasakhstan i 2015. Kristian har spillet et stort antal koncerter i både ind- og udland, både som kammermusiker, solist og med orkester.

De sidste par år har budt på flere turnéer til Georgien, Litauen og Tyskland. Her har han bl.a. optrådt som solist i Beethovens 3. klaverkoncert med Kutaisi State Symphony Orchestra i Georgien med Revaz Javakhishvili som dirigent og spillet en solorecital i Musikinstrumenten Museum Berlin. Han har deltaget i masterclasses med adskillige pianister. Bl.a. Alexandra Zvirblyte, Alexander Ivanov, Gouda Gedvilaité, Nana Makharadze,
Eugen Indijc, Veronika Vitaité and Mikhail Voskresensky.