Søndag d. 10. oktober kl. 15.00
Skive Musikskole, Asylgade 5, Klassisk Sal
Entré: 150kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)

Galya Kolarova, klaver
Karin Dalsgaard, cello

Duo Kolarova/Dalsgaard mødtes første gang i Danmarks Radio i 2018 og opdagede en fælles kærlighed til repertoiret. Musik er for dem at kommunikere, fortælle historier og at spille sammen.
Der er tale om to erfarne musikere, nemlig Galya Kolarova og Karin Dalsgaard, der vil præsentere musik fra det store skatkammer, nemlig musik for cello og klaver. De bevæger sig frit blandt komponister som Bach, Beethoven og Brahms – og The Beatles (sagt med et glimt i øjet).

Med Galya Kolarovas bulgarske baggrund har de også en forkærlighed for østeuropæisk musik. Øst- og Mellemeuropa rummer en guldgrube af store komponister. Der findes et fantastisk repertoire for besætningen klaver og cello, og som cellist ønsker man altid at finde netop den ene, fantastiske pianist man kan forløse musikken med, kommunikere tæt, følge hinanden og føle sig hjemme.
Det er i høj grad tilfældet med den bulgarske pianist Galya Kolarova, der som få forstår kammermusikkens kunst, at kommunikere uden ord. Hun er en travl dame, der medvirker i projekter bl.a. med musikere fra Det Kgl. Kapel, DR-symfoniorkestret og også internationalt med koncerter i bl.a. Berlin og i Amsterdam. Hun modtog sin musikalske uddannelse i Bulgarien, Danmark, Italien og Østrig under vejledning af Zdravka Nikolaeva, Atanas Kurtev, José Ribera, Konstantin Bogino, Bohumila Jedlickova og Gerhard Schulz.
Hun var en prisvinder i adskillige internationale konkurrencer, bl. a. 1. præmie til solist med orkester på Festival Musica i Laguna i Italien for sin fortolkning af Chopins klaverkoncert nr. 2, op. 21; anden præmie på nordisk Klaver Forum i København; vinder af MODO’s konkurrence om uddannelsesprojekt for børn i Bulgarien. Ud over at optræde, giver hun regelmæssigt klavermesterklasser i hele Europa, og siden 2017 har hun arbejdet på Danmarks Radio som pianist og coach for Malko dirigentskole.

Karin Dalsgaard er aktiv kammermusiker med base i København, spiller med flere kammerensembler, primært med strygetrioen SONO og har været ansat i DR-symfoniorkestret på kontrakt siden 2008.
Hun er en nysgerrig musiker, altid i søgen efter udvikling, men vigtigst er at kommunikere levende til publikum og medspillere og fortælle historien i musikken. Hun er født i Århus og uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med orkesterdiplom eksamen i 2004 og debutkoncert fra solistklassen i 2006.
Hun har studeret hos professor Hans Jensen på Northwestern University School of Music i Chicago, USA, som Fullbright scholar og afsluttede sine studier med Certificate in Music Performance, også i 2006. Hun har deltaget i masterclasses med bl.a. Ralph Kirshbaum og Erling Bløndal Bengtsson og i 2009 studerede hun barok-cello på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.
Efter endt uddannelse blev hun ansat på kontrakt i Sjælland/Tivolis Symfoniorkester i 2007 og fra 2008 på kontrakt i DR Symfoniorkestret, hvor hun har spillet på kontrakt og som assistent siden. Med DR Symfoniorkestret har hun optrådt bl.a. i Berlin, Wien, Madrid og San Francisco, og derudover har hun bl.a. spillet med Helsingborg Symfoniorkester, Malmø Opera og Malmø Symfoniorkester.

Til koncerten vil der blive spillet værker af Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, György Ligeti og César Franck.