Søndag d. 26. april kl. 15.00 Koncerten er aflyst
Skive Musikskole, Asylgade 5, Klassisk Sal
Entré: 150kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)

Også i denne sæson får vi besøg af Ensemble MidtVest, som blev etableret i 2002 og består af 11 musikere med speciale i kammermusik. Besætningen, der består af en strygekvartet, en pianist, en ekstra violinist og en blæserkvintet, giver fleksibilitet og en rig mulighed for et varieret og mangefarvet program med forskellige besætningskonstellationer: fra en intim duo til en klangfuld nonet. Siden sommeren 2009 har ensemblet boet på HEART – Herning Museum of Contempory Art med egen koncertsal.

Ensemble MidtVest er et af Danmarks fem klassiske basisensembler. Det støttes af Statens Kunstfonds Musikudvalg samt af de fire kommuner Herning, Holstebro, Ikast- Brande og Struer. Herudover samarbejder ensemblet med adskillige sponsorer.

I året for Beethovens 250 års fødselsdag fejrer ensemblet geniets virke med en smuk blanding af traditionelle kammermusikværker. Til koncerten kan vi opleve hans ikoniske Kvintet for klaver og blæsere og en transskription af hans berygtede Septet arrangeret for klarinettrio af Beethoven selv samt et usædvanligt trioarrangement, oprindeligt skrevet for tre oboer, men her opført for fløjte, obo og fagot.

Umiddelbart efter denne koncert afholder foreningen sin ordinære generalforsamling.