carl-nielsen-trio

Søndag d. 22. november kl. 15.00 (måtte aflyses pga. vintervejret)
Søndag d. 17. april kl. 15.00 (ny dato)
Musikkens hus, Resenlund, Strandvejen 9C
Entré: 100kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)

Jan Lund, tenor
Karen Skriver Zarganis, fløjte
Michael Norman Sørensen, guitar

Kærligheden til Carl Nielsens store og vidunderlige sangskat var startskuddet til Carl Nielsen Trio, og de tre musikere i Carl Nielsen Trio – alle med udgangspunkt fra Nordjysk Musikkonservatorium satte sig for at bede en række toneangivende danske komponister om at nytænke Carl Nielsens populære sange, som oprindeligt er skrevet for sangstemme og klaver.
Jan Lund er uddannet både som sanger og pianist, men det blev sangen som vandt hans hjerte. Han har sunget på stort set alle landets operaog koncertscener – fra de små kammeroperaer som Den Fynske Opera over Den Jyske Opera til Det Kongelige Teater. Hans repertoire er stort og vidt favnende, og han har figureret i alt fra de tidligste operaer over de store romantikere til vor tids moderne musikdramatik – ofte med uropførelser af roller skrevet specielt til ham. Sideløbende med karrieren som sanger, tog han i 2009 en mastergrad i elite sangpædagogik fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og underviser i dag i sang på bl.a. DKDM.
Karen Skriver Zarganis blev ansat som solofløjtenist i Randers kammerorkester allerede året inden hun debuterede som fløjtenist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1993. I året for hendes debut blev hun desuden finalist i den internationale fløjtekonkurrence Jeunesse Musicales i Beograd. Hun var i mange år medlem af Ensemble Nord, og med dette ensemble vandt hun i samme år 2. prisen i Danmarks Radios Kommermusik Konkurrence. Hun er en ivrig koncertsolist og har bl.a. spillet Mozarts og Carl Nielsens fløjtekoncerter med hhv. Aalborg og Beograd Symfoniorkestre. Hun har desuden turneret i Norden, Europa samt Brasilien, Kina og USA, og medvirket i talrige radio- og tv-programmer i ind- og udland, samt adskillige CD-indspilninger.
Michael Norman Sørensen fik sin diplomeksamen i guitar fra Nordjysk Musikkonservatorium i 1996 og har så i 2008 debuteret fra Solistklassen på Det Fynske Musikkonservatorium. Han har samarbejdet med tidens komponister i indog udland og uropført en række værker både som solist og kammermusiker. Han har selv arrangeret meget musik som en naturlig del af sin udøvende virksomhed. Ud over sit samarbejde med Carl Nielsen Trio har han adskillige samarbejdspartnere på koncertscenerne, han er medlem af ny-musik-ensemblet TriOrion med Per Dybro og Bolette Roed, guitarduoen PolyMich med Michael Ladehoff og Tudor4U med Birgitte Bourgois og Pia Kaufmanas samt duo med Bodil Rørbech. Repertoiret spænder således vidt fra Dowland over Beethoven og Carl Nielsen til Gunnar Berg og Ferneyhough. Han har medvirket på portrætcd’er af flere af vor tids komponister.

Læs mere om trioen og dens koncerter på www.carlnielsentrio.dk