Søndag d. 30. oktober kl. 15.00
Skive Musikskole, Asylgade 5, Klassisk Sal
Entré: 150kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)

Ida Andersson, klaver
Noora Karhuluoma, sopran

Med denne duo får publikum lejlighed til et genhør fra 2019 med to skandinaviske musikere. Begge kunstnere stammer fra Finland, henholdsvis fra Ålandsøerne og byen Parkano. Denne gang portrætterer de tre tidligere verdens sopraner i en koncert, de kalder ”Nattergalen, la Nilsson og la Divina” De store sopraner havde et liv som udspillede sig på verdens operascener.
Men hvem var de? Nattergalen Jenny Linds fortryllende stemme efterlod mange knuste hjerter, deriblandt digteren H. C. Andersen. Den karismatiske Birgit Nilsson fyldte den største sal med overjordiske toner, men kom selv fra mulden i en lille svensk landsby. 100-årsjubilaren Maria Callas’ berømte liv var fyldt med skandaler og drama, men selv ønskede hun mest at fokusere på musikken. Denne koncert vil tage os med på en rejse gennem de smukkeste operaarier og sange og samtidig fortælle livshistorien om tre af de helt store verdenssopraner. Musikken er blandt andre af Verdi, Puccini, Bellini, Sibelius og Mendelssohn.

Sopran Noora Karhuluoma og pianist Ida Andersson er en musikalsk duo man sent vil glemme. Siden 2016 har de fremført lied- og operaprogrammer i Danmark, Sverige og Finland, og fanget publikum med deres stemningsfulde koncerter.
Noora Karhuluoma har en klar, bærende stemme som har gjort hende til et efterspurgt navn blandt unge sangere. Hun er liedsanger og oratoriesolist med omkring 40 koncerter i Skandinavien hvert år. Hun er født i Finland og uddannet ved Sibelius Akademiet i Helsinki, Koninklijk Conservatorium i Bruxelles, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hun har specialiseret sig som liedsanger hos lærere som Hartmut Höll, Udo Reinemann, Monica Groop, Mitsuko Shirai, Barbara Bonney, Helmut Deutsch og Bo Skovhus. Hun fik sin operadebut i 2015 ved Malmö Opera, som Donna Anna i Mozarts opera Don Giovanni, som også blev opført ved Copenhagen Opera Festival. Hun har samarbejdet med flere orkestre og ensembler, herunder Malmö Symfoni Orkester, Opus X (Finland), DR Symfoniorkester, Wasa Barokorkester, Camerata Nordica og Cappella Strumentale del Sacro Monte Calvario (Italien). Hun studerer under solistprogrammet ved Sibelius akademiet i Helsinki, med debutkoncert i efteråret 2022.
Med koncerter i de nordiske lande, Tyskland, Østrig, Italien, England og Kina har pianist Ida Andersson etableret sig som solist og kammermusiker. Hun blev født på de svensk-finske Ålandsøerne og er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og Musikhochschule Lübeck. Hendes lydhøre musikalitet har gjort hende til en populær kammermusiker og akkompagnatør, og hun har specialiseret sig som liedpianist hos lærere som Helmut Deutsch, Malcolm Martineu, Tove Lønskov, Rudolf Jansen, Olaf Bär og Bo Skovhus. Ida har modtaget priser og legater fra blandt andet Statens Kunstfond, Augustinusfonden og Alexander Stoffregens fond for unge, lovende pianister. Ud over sit koncertvirke arbejder hun som akkompagnatør ved Operaakademiet i København, Copenhagen Phil og Odense Symfoniorkester. Duoen støttes i 2022 af KODA Kultur, Kulturrådet og Kungliga Musikaliska Akademien i Sverige.
De to musikere har således givet talrige koncerter sammen og hver for sig i forskellige andre sammenhænge. Vi kan helt sikkert igen glæde os til en musikalsk oplevelse på et meget højt niveau – og fremført at to meget tiltalende kvinder.