Søndag d. 3. marts kl. 15.00
Skive Musikskole, Asylgade 5, Klassisk Sal
Entré: 100kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)

Ensemble MidtVest tager os med tilbage til husorkestrenes storhedstid!
I århundrederne før radioen og CD’erne blev musikken ofte opført i de private hjem ved sociale sammenkomster og særlige lejligheder. Med denne koncert bringer ensemblet publikum tilbage til det 19. århundrede – huskoncerternes storhedstid, hvor der er værker af Beethoven, Schumann og Mahler på programmet.

Musikerne ved denne koncert er:
Ana Feitosa, violin
Sanna Ripatti, bratsch
Jonathan Slaatto, cello
Martin Qvist Hansen, klaver

Ensemble MidtVest består som bekendt af 11 unge, ambitiøse og deciderede klassiske musikere med speciale i kammermusik. Denne gang skal vi høre musik for alle typer instrumenter: strygere, blæsere og klaver.
Ensemblet blev etableret i 2002 og er kendt for sin ambitiøse og kreative programlægning med fokus på den kunstneriske kvalitet og nytænkning af den konventionelle klassiske koncertform. Besætningen, der består af en strygekvartet, en pianist, en ekstra violinist og en blæserkvintet, giver fleksibilitet og en rig mulighed for et varieret og mangefarvet program med forskellige besætningskonstellationer: fra en intim duo til en klangfuld nonet.
Siden sommeren 2009 har ensemblet boet på HEART – Herning Museum of Contempory Art med egen koncertsal.
Ensemble MidtVest er et af Danmarks fem klassiske basisensembler. Det støttes af Statens Kunstfonds Musikudvalg samt af de fire kommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer. Herudover samarbejder ensemblet med adskillige sponsorer.