Søndag d. 22. november kl. 15.00
Skive Musikskole, Asylgade 5, Klassisk Sal
Entré: 150kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)

Emilie Jønsson, sopran
Sofia Warden, sopran
Andreas Bigom, tenor
Anders Nielsen, baryton
Emil Thorbjørn Møller Jensen, klaver

Denne koncert måtte jo aflyses i foråret på grund af Coronakrisen. Den er imidlertid så blevet udsat til efteråret 2020, så publikum vil få chancen til at overvære den.

Det bliver en afslappet koncert i formen, men med et seriøst indhold. De fem musikere går professionelt, med højt humør og et frækt glimt i øjet. De har i forbindelse med deres koncertprogram nogle uhøjtidelige udtalelser:

”Musik er til folket for folket. Med Lumre Klassikere er underholdning sat i fokus og man bliver taget i hånden hele vejen. Så læn jer tilbage , snup en øl og husk at det er mere end tilladt at grine … eller græde.”

”Lumre Klassikere er den letteste tilgang til klassisk sang du kan få. Det er de festligste sider af tilværelsen i alle mulige afskygninger.”

”Festligt musik af de største komponister! Nydest bedst med et glas champagne eller en kold øl.”

” I operaens verden kan man finde hvilken som helst menneskelig tanke og handling portrætteret. Ofte er det helt store følelser som kærlighed og had, der er på spil, men mindre lødige begreber som druk og hor har også altid en fast plads i Lied- og operalitteraturen. Vi glæder os meget til at præsentere et lille udsnit af det lumre for jer, kære publikum.”

”Man glemmer somme tider at folk i helt gamle dage var lige så store festaber, som vi er i dag. Vi ser frem til at puste støvet væk fra noderne til de gamle sange, og opføre dem med den energi som de oprindeligt var tiltænkt!”.
SKÅL!

Emilie Jønsson studerer på 3. år af sin bachelor på Syd- dansk Musikkonservatorium hos Henriette Bonde-Hansen og tidligere hos Marianne Rørholm. Hun har medvirket i operettekompagniet Polyhymnias opsætning af Mikadoen på Hofteatret i København i 2018, samt optrådt flere gange på Copenhagen Opera Festival under ”Fremtidens Stemmer”. Derudover har hun medvirket i flere kirkelige værker bl.a. Händels Messias med Odense Barok og som solist i J.A. Hasses Miserere i D-mol sammen med Sankt Annæ Pigekor og Concerto Copenhagen.

Sofia Warden er jo en velkendt sanger i Skive og har med en Bachelor fra SDMK valgt at fortsætte sine studier privat hos Eva Johansson. Hun er modtager og vinder af adskillige legater bl.a ”Ross Teigan legat” i 2012 , ”Unge spiller klassisk”, ”Den Bøhmske Fond”, ”Feldtenhus legat” m. m. Derudover står hun bag Operabanden, hvor hun i 2018 har sunget rollen som Bastienne i Mozarts børneopera Bastien og Bastienne. I 2019 havde hun sin debut i Eng land som første dame i Ensemble OrQuestas opsætning af Tryllefløjten af W.A Mozart.

Andreas Bigom er en vaskeægte heltetenor, potentiel arvtager til Lauritz Melchior og Stig Fogh Andersen. Allerede nu i sit 2. år efter adskillige produktioner har han bl.a. opført de krævende roller som Turiddu i Mascagnis Cavalleria Rusticana og Pollione i Bellinis Norma. Som lied-sanger har han opført Mahlers Kindertotenlieder, Lieder Eines Fahrenden Gesellen og Schuberts Die Schöne Müllerin. Han er i år er optaget på Det Kongelige Teaters operaakademi.

Anders Nielsen er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium med klassisk sang som hovedfag og er blevet undervist af Henriette Bonde-Hansen og Reinaldo Macias. Senest har han arbejdet med Franz Schubert Winterreise, som han turnerer med ultimo 2019 og hele 2020.

Emil Thorbjørn Møller Jensen er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium (SDMK) med klaver som hovedfag hos Jørgen Hald
Nielsen og Søren Rastogi. I foråret 2018 debuterede han fra SDMKs
solistklasse, hvor han studerede hos pianisten Christina Bjørkøe, som jo tidligere har givet koncert i Skive. Han er aktiv både som solist, akkompagnatør og kammermusiker. Han har også været med til at iværksætte musikalske projekter for indlagte hospitalsbørn i Odense.