Øssur Bæk, violin
Johannes Andreassen, klaver
Entré 100kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)
Søndag d. 12. februar kl. 15.00
Musikkens Hus, Resenlund, Strandvejen 9C

Øssur Bæk
– startede med at spille violin med Tove Detreköy som lærer på Det Danske Suzuki Institut. Derefter fortsatte han hos Bèla Detreköy. Øssur kom ind på Det Fynske Musikkonservatorium, hvor han studerede i 4 år, også med Bèla Detreköy som underviser.

I denne periode havde han samtidig kontrakt i Odense Symfoniorkester i halvandet år. Han fortsatte sine studier hos professor Viktor Lieberman i han Professional International Class på Utrechts Musikkonservatorium i Holland. Derfra tog han sin solistdiplom eksamen.

I 1993 candt Øssur en stilling i Det Kongelige Kapel som 1. violinist. Senere konstitueret 1. og 2. solospiller. Mens han var ansat i Kapellet tog han initiativ til at stifte Det Kongelige Kapels Kammerorkester. I 1999-2011 var Øssur ansat i Det Jyske Ensemble.

Øssur er desuden medstifter af det færøske musikensemble Aldubára.

Han har spillet koncerter i den meste af Europa samt USA og Asien. Desuden har han haft et langt duo samarbejde med Johannes Andreassen og sin bror Rúni Bæk.

Jóhannes Andreassen
– har fra 9-årsalderen fået regelmæssig musikundervisning hos Rigmor Restoff i Tórshavn. Efter endt studentereksamen studerede han musik på “Hochschule für Musik und darstellende Kunst” i Wien, hvor han fik eksamen i klaverspil og musikhistorie. Efterfølgende studier ved “Inernational Menuhin Music Academy” i Schweiz samt fhos Peter Feuchtwanger i Londong. Har deltaget i adskillige kurser hos Edith Picht-Axenfeld, Urena Zaritskaya m.fl.

Udover at være ansat som klaverlærer ved den færøske musikskoleordning har Jóhannes Andreassen virket som udøvende pianist med Færoya Symfoniorkestur og med det islandske musikensemble Caput. Har haft solokoncerter i Helsinki, Reykjavik og London.

Jóhannes Andreassen spiller oft ny musik og har urfremført solo stykker af både færøske og udenlandske komponister. Ligesom Øssur Bæk var Jóhannes Andreassen medstifter af det færøske musikensemble Aldubáran i 1995.

Ved koncerten vil der blive spillet værker af Beethoven, Kari Bæk, Sunleif Rasmussen og Prokofief.