Søndag d. 8. oktober kl. 15.00
Skive Musikskole, Asylgade 5, Klassisk Sal
Entré: 150kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)

Margrethe Smedegaard, sopran
Sofia Warden-Bigom, sopran
Jacob Lidåkra, klaver

Margrethe Smedegaard debuterede fra Nordjysk Musikkonservatorium i 2006. Siden da har hun som solist optrådt ved utallige kirkekoncerter i Danmark og Norden. Hun har sunget med flere af landsdelsorkestrene – herunder Aalborg Symfoniorkester og Aarhus Bach-orkester og har modtaget flere priser, bl.a. Rebild Musikpris.
Hun har gået på MGK (som dengang hed musikskoleoverbygning) på Skive Musikskole og de har begge optrådt med musikskolens underholdningsorkester og vender med jævne mellemrum tilbage til egnen og synger koncerter.

Sofia Warden-Bigom debuterede i 2019 fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense og studerer i øjeblikket videre ved Stockholm Konstnärliga Högskola hvor hun er i gang med at tage en master i opera vocal performance.
Sofia har allerede sunget adskillige roller i diverse operaopsætninger, ligesom hun også er en ofte benyttet lied-sanger ved koncerter i mange forskellige sammenhænge.
Hun er også et kendt ansigt på egnen, da hun ligesom Margrethe Smedegaard er student fra Skive Gymnasium og HF og i sin tid gik på Skive Musikskoles MGK-afdeling og bl.a. vandt Skiveegnens klassiske Musiklegat.

Med sig har de pianisten Jacob Lidåkra (f. 1992). Han debuterede i november 2016 i Musikverein i Wien og har derudover optrådt på et stort antal festivaler i Norden og andre steder i Europa.
Som stipendiat af The International Holland Music Sessions vender han jævnligt tilbage dertil og er blevet inviteret til at spille solorecitaler rundt omkring i Nederlandene. Han vandt andenprisen samt prisen for den bedste opførelse af et nykomponeret værk i Stockholm International Music Competition i 2012, andenprisen i Ljunggrenska konkurrencen i 2016 og var den eneste vinder af Yamahas stipendiekonkurrence i Finland i 2017.
Han er masteruddannet på Sibelius-Akademien i Helsinki, hvor han blev undervist af prof. emer. Liisa Pohjola, men har også fået timer hos Dmitri Bashkirov, Angela Hewitt og Fabio Bidini såvel som været elev på Lake Como International Piano Academy Summer School med Stanislav Ioudenitch og William Nabor som lærere. Han har, ud over sin solistiske karriere, i mere end ti år arbejdet intenst med sangere og studeret lied-duo hos bl. a. Martin Katz, Ralf Gothóni og Anne-Sofie
von Otter samt deltaget i Nordic Song Festival flere gange.
Dette har medført en del koncerter i Norden og Europa samt at han, sammen med bassen Markus Suihkonen, er blevet finalist i Helsinki Lied Competition i 2015. I maj 2019 var han akkompagnatør ved den store internationale Mirjam Helinsangkonkurrence i Helsinki. Han har også spillet koncerter i på Birgit Nilsson-museet, og undervist ved Birgit Nilsson Masterclasses i 2021.

Programmet d. 8. oktober er en skøn blanding af en lettere afdeling med lieder efterfulgt af dejlige og smægtende operaarier og -duetter.