Entré: 100kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)
Søndag d. 17. november kl. 15.00
Musikkens hus, Resenlund, Strandvejen 9C

MidtVestStrygere

Ensemble MidtVest består af i alt 11 musikere, en blæserkvintet, en pianist og en strygekvartet. Det er den sidstnævnte vi skal høre til koncerten. Der er tale om deciderede professionelle musikere: Unge, ambitiøse og dedikerede klassiske musikere med speciale i kammermusik danner tilsammen Ensemble MidtVest. Elleve prisvindende individualister, uddannet fra nogle af verdens bedste konservatorier, der i samspillet smelter sammen til ét ensemble og formidler et bredt repertoire af klassiske kammermusikværker på et internationalt niveau.

Ensemblet blev etableret i 2002 og er kendt for sin ambitiøse og kreative programlægning med fokus på den kunstneriske kvalitet og nytænkning af den konventionelle klassiske koncertform. Besætningen, der som sagt består af en strygekvartet, en blæserkvintet og en pianist plus en ekstra violinist, giver fleksibilitet og en rig mulighed for et varieret og mangefarvet program med forskellige besætningskonstellationer: fra en intim duo til en klangfuld nonet. Siden sommeren 2009 har ensemblet boet på HEART – Herning Museum of Contemporary Art med egen koncertsal, tegnet af den berømte amerikanske arkitekt Steven Holl. Ensemble MidtVest spiller ca. 80 koncerter om året i ind- og udland, fordelt på omkring 15 forskellige produktioner, der jævnligt involverer andre musikalske genrer og kunstarter.

Udover den traditionelle kammermusik arbejder ensemblet med improvisation med henblik på at udvikle et fælles og unikt musikalsk sprog, hvor grænser mellem musikalske stilarter og genrer ikke eksisterer, men hvor intuition, samspil og kreativitet styrkes. I den forbindelse har jazzmusikeren Carsten Dahl været tilknyttet som kunstnerisk konsulent for ensemblet siden 2007. I 2006 vandt Ensemble MidtVest DRs P2-pris for årets bedste danske cd-udgivelse i kategorien kammermusik for indspilningen af klaverkvartetter af Mozart og Brahms.

Til koncerten bliver der fremført værker at Niels W. Gade og Karl Nielsen.

Læs mere om ensemblet på dets hjemmeside www.emv.dk