Duoen Gertrud Lei og Lone Vandt

Lone og Gertrud 006

Søndag d. 22. februar kl. 15.00
Musikkens hus, Resenlund, Strandvejen 9C
Entré: 100kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)

Gertrud Lei, mezzosopran
Lone Vandt, klaver

Lone Vandt tog diplomeksamen fra Det Kongelige Musikkonservatorium i København i 1978 og har siden da deltaget i masteclasses i både ind- og udland. Lone Vandt har gennem de sidste 30 år optrådt i mange forskellige sammenhænge både som koncertpianist og akkompagnatør.

Gertrud Lei er uddannet fra Det Nordjyske Musikkonservatorium i Aalborg og fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Hun har studeret sang ved Ulla Vang og fik sin musikpædagogiske diplomeksamen i 2002. Fra 2000- 2012 arbejdede hun i Den Jyske Operas Kor og fik hér solistdebut i rollen som Annina i Verdis ”La Traviata” i 2008. Udover sit arbejde på Den Jyske Opera har Gertrud Lei gennem flere sæsoner sunget i Mogens Dahls kammerkor i København og endvidere haft adskillige solistopgaver. Heriblandt kan nævnes solistopgaver med Nordjysk Operakompagni, Aalborg Operafestival og Randers Kammerorkester. Herudover laver Gertrud Lei en del kirkekoncerter og liedkoncerter rundt om i landet med forskellige samarbejdspartnere.

Duoen Lone Vandt og Gertrud Lei er begge velkendte musikalske kræfter i det midtjyske. Deres samarbejde indledtes for 25 år siden og det er blevet til et utal af optrædener siden da. I 2013 indspillede de Antonin Dvoraks ”Bibelske sange” og Johannes Brahms ”Zwei Geistliches Lieder” på Cd i samarbejde med bratschist Benjamin Christensen fra Odense.
Til koncerten bliver der opført 4 små klaverstykker og “Kindertoten Lieder” af Gustav Mahler samt “Frauenliebe und Leben” af Robert Schumann.