Den Danske Guitarkvartet med Lars Colding Wolf på cembalo

Den Danske Guitar Kvartet

Søndag d. 2. november kl. 15.00
Musikkens hus, Resenlund, Strandvejen 9C
Entré: 100kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)

Simon Junker Tang, guitar
Thea Vesti Pedersen, guitar
Kristian Lager, guitar
Martin Stæhr Haugaard, guitar
Lars Colding Wolf, cembalo

Fire guitarer lyder helt anderledes end én!
Med fire instrumenter i spil opstår der en klang og en dynamik, som man ikke skulle tro var mulig med klassisk guitar – samtidig med at guitarens særlige sjæl stadig er i behold.
Når Den Danske Guitarkvartet er i samspil med en af Danmarks allerbedste cembalister Lars Colding Wolf bliver det ikke sprødere. Musikken af den velkendte Händel og den alt for sjældent spillede Johann Christian Bach får nyt liv og ny lyd i denne usædvanlige sammensætning af instrumenter, som sandsynligvis aldrig er hørt før.
Lars Colding Wolf er organist, cembalist, ensembleleder og barokmusikeks-pert. Han har sat markante fodspor i dansk musikliv som lærer ved de danske musikkonservatorier, som livemusiker og pladekunstner og som medstifter af det fremtrædende orkester Ensemble Zimmermann.
Den Danske Guitarkvartet blev grundlagt i 1999. Simon Junker Tang har væ-ret med fra begyndelsen; siden er Thea Vesti Pedersen, Kristian Lager og Martin Stæhr Haugaard kommet til på de tre andre stole.
Simon Junker Tang er diplomuddannet guitarist fra Nordjysk Musikkonservatorium.
Thea Vesti Pedersen er solistuddannet guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium Aarhus og Escola Superior de Musica de Catalunya, Barcelona.
Kristian Lager er guitarist fra Nordjysk Musikkonservatorium og post graduate fra Royal College of Music, London.
Martin Stæhr Haugaard er solistuddannet guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium Aarhus.
Til koncerten bliver der ud over musik fra 1700-tallet også spillet værker for guitarkvartet alene, bl.a. filmmusik af den berømte amerikanske komponist Philip Glass, klassisk italiensk musik af Ferdinando Carulli, fascinerende fasemusik af aarhusiansk-californiske Wayne Siegel og en helt ny, næsten lydløs(!) koreografi af dansk-svenske Ivan OIsen.

Læs mere om musikerne på hjemmesiden dendanskeguitarkvartet.dk