Søndag d. 28. januar kl. 15.00
Skive Musikskole, Asylgade 5, Danselokale 2
Entré: 100kr (medlemmer og studerende har gratis adgang)

Allan Høier, sanger/skuespiller og idemand
Allan Thorsgaard, guitarist og performer
Kjeld Steffensen, cellist og performer


Bellmans frække, elegante, humoristiske og stemningsfulde viser har, naturligt nok, altid været elsket af os danskere, og den svenske nationaldigters viser og epistler danner grundlag for cabaretforestillingen ELSKOV, VIN & BASFIOLER.
Vi skal møde manden selv – den eminent ekvilibristiske og indfølende digter og entertainer Bellman.
Vi befinder os i 1700-tallets Stockholm og træder ind i Bellmans liv, dér hvor han er ved at skabe sit hovedværk
Fredmans Epistler, der er en samling viser, der giver et levende billede af et underklasse-bohemeliv, fyldt med hed elskov, masser af kølig vin og lif-lige strøg på basfiolen.
Den skønne, ubekymrede tilværelse, selv om både tømmermænd og ‘manden med leen’ også danser med!
Bellman er optændt af euforisk skaberglæde og viserne sprøjter fra hans pen. Han optræder med viserne ved
gode venners selskaber og alle er vilde med dem. Hurtigt får han en ambition om at skabe 100 af Fredmans viser og få dem udgivet…
Men Bellman er en ægte boheme og livsnyder: Masser af venner, masser af god vin og masser af kvinder ender med masser af gæld… Måske den nyudråbte konge, som han har skrevet en hyldestsang til, kan hjælpe ham med gælden? Og hjælpe ham med at få viserne udgivet?

Tiden går – og endelig en dag bliver han bedt om at optræde for kongen. Vild panik! Han må skrive nye viser,
der ikke helt så åbenlyst handler om utæmmet elskov og druk. Men han har glemt sit instrument hos hende han
overnattede hos (hvad pokker var det nu hun hed?) visen han skrev i går har han glemt i nattens vintåger og 4 kreditorer står og banker på døren…
Om alt i forestillingen er 100% historisk korrekt, får være, hvad det være vil, men musikerne indgår som figurer fra Fredman-universet – i starten som modellérvoks i Bellmans hænder, efterhånden mere med deres eget liv og til sidst berusede og rebelske. Viserne fremføres på dansk og er iklædt nye, fantasifulde arrangementer.

Allan Høier er privatuddannet sanger hos Anne RosingSchow og har taget kurser i skuespil og sang. Han har
været skuespiller/sanger i 15 cabaret’er og musikforestillinger med Teatret OPtimis.
Allan Thorsgaard er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i klassisk guitar 1993, hvorefter han drog til England for at studere hos nogle af tidens førende guitarister. Han har akkompagneret og medvirket i en række forestillinger med Teatret Optimis, Det Kongelige Teater, Århus Sommeropera og Nordjysk Operakompagni.

Kjeld Steffensen er uddannet på Det kgl. danske Musikkonservatorium og studerede herefter barokcello og opførelsespraksis hos David Watkin i Lon-don. Siden sin tilbagevenden til Danmark har han været meget efterspurgt i diverse ensembler inden for tidlig musik, og spiller nu fast i ensembler som CoMa-kvartetten, Enghave Barok og Trinitatis Barokensemble.

Bo Skødebjerg, dramatiker og instruktør, har også i høj grad sat sit præg på forestillingen. Han er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole. Fastansat skuespiller ved Aalborg Teater 1988-94 og har siden arbejdet som freelance skuespiller, instruktør, tekstforfatter og dramatiker ved en lang række teatre. Har de senere år bl.a. dramatiseret Dickens ”Et juleeventyr” til Randers Egnsteater, ”Odyseen” til Folketeatret og instrueret flere forestillinger på Himmerlands Teater.